Poliranje satova

Da bismo satu povratili sjaj, sačuvali oštre ivice kućišta i brazletne, potrebno je znanje i iskustvo ali i posedovanje mašina kao što su polir mašine sa regulatorom broja obrtaja, laping mašina sa diskom, bobino i još toga.

Pri procesu poliranju sata, skida se tanak sloj metala čime se smanjuje vidljivost ogrebotina ili se one u potpunosti uklanjaju.

Poliranje satova a1
Poliranje satova a2
Poliranje satova b1
Poliranje satova b2
Poliranje satova b3

Nisu svi satovi isti, nemaju isti oblik i površinu tako da svaki zasebno zahteva drugačiju tehniku poliranja i finiširanja. Poliranjem, satu se može vratiti prvobitni izgled a uz to se može povećati i njegova vrednost. Naši časovničari pažljivo odvajaju brazletnu od kućišta, bezel, poklopac, pušere i krunicu i uz korišćenje specijalnih alata i pasti za poliranje, pažljivo se tretira svaki milimetar različitih elemenata sata do samog finiša. Posle toga, svaki element se čisti i odmašćuje u ultrasoničnom uređaju.

Umeće poliranja eksluzivnih satova je redak i delikatan posao koji može biti urađen od strane dobro obučenog i iskusnog časovničara.

Poliranje satova c1
Poliranje satova c2
Poliranje satova c3
Poliranje satova c4