O nama 1

Porodična tradicija

Porodica Mihajlović bavi se časovničarskim zanatom već dve generacije. Osnivač radnje je Ilija Mihajlović. Časovničarski zanat počeo je da izučava 1937. godine u Nišu. Tokom drugog svetskog rata Ilija je radio kao časovničar u Boru, sve do mobilizacije 1944. godine, kada je poslat na Sremski front. Zahvaljujući zanatskom znanju i umeću imao je priliku da se bavi svojim zanatom čak i na Sremskom frontu, jer su oficirii tada želeli da imaju ispravne i tačne satove. Sačuvana je i jedna fotografija iz tog perioda.

Posle rata, Ilija je radio u državnoj časovničarskoj firmi JUVELA. Jedan od njegovih kolega, nemački vojnik Leonhard Gogl, imao je radnu obavezu do 1955. godine, a bio je izvrstan majstor od koga je puno moglo da se nauči. Po odlasku iz Juvele, njih dvojica su nastavili da neguju dobre kolegijalne odnose.

Ilija Mihajlović je 1955. godine otvorio samostalnu časovničarsku radnju na adresi: Terazije 5, u pasažu, gde se i danas nalazi. Radnju od 1993. godine preuzimaju i uspešno vode Ilijini sinovi Srba i Aleksandar.

O nama 4

Pored nje, krajem 2013. godine otvorena je i nova radnja u prostoru koji ima uređeni savremeno opremljen prodajni deo. U njoj se prodaju satovi poznatih svetskih brendova: Tag Heuer, Victorinox, Zeno – Watch Basel, Claude Bernard.

U radnji rade časovničari koji su obučeni za održavanje i popravku švajcarskih satova, a za to poseduju odgovarajuće zvanične sertifikate za servisiranje sledećih brendova: IWC, Sinn, Zenith, Ulysse Nardin, Chopard, Raymond Weil, Frederique Constant, Victorinox. Moguće je servisiranje i brojnih drugih švajcarskih brendova, kao što su: Rado, Breitling, Calvin Klein, Certina, Doxa, Omega.

Radnja poseduje i veliki izbor delova za stare modele švajcarskih satova.

diploma
diploma
diploma
diploma
diploma
diploma